Tervetuloa Käenpesän Observatorion astroblogiin.

Ajatuksenani on kerätä tänne kohdalleni osuneita tähtitieteeseen liittyneitä tapahtumia sekä tähtivalokuvia pienen kertomuksen saattamana.

Toivon, että nautit vierailustasi !






sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Kuuta ja vähän muuta.

Kuunsirppi 16.02.2021

Ohhoh! Onpas tässä aikaa päässyt kulumaan kun viimeksi olen kirjoitellut tänne blogiini. No eipä silti, tapahtumatkin ovat olleet kovasti vähissä tämän vallitsevan koronapandemian ansiosta. Edes CCD/Digi tapaamista ei voitu järjestää, vaikka halukkuutta olisi kyllä ollut.

Kovat pakkaset ovat myös verottaneet innostustani ulkoiluttamaan laitteitani tähtitaivaan alla, enkä näin ollen ole saanut juuri mitään tallennetuksi kennon pinnalle kuluneen vuoden aikana. Vasta nyt kevään koittaessa olen jälleen ”herännyt talviunesta” ja innostus on ajanut miehen ”pihalle” Kuuta kuvaamaan.

Kamerakin tässä alkuvuodesta vaihtui toiseen, Canon 60Da:n sanottua työsuhteensa irti, liki 9 vuoden käytön jälkeen. Täytyy kyllä myötää, että juuri hankkimallani uudella ASI294MC Pro cooled kameralla kuvaaminen läppärin kanssa on huomattavasti mukavampaa kuin Canonin pienen näytön tiiraaminen pimeyden keskellä. Läppärin avulla kuvasin aiemminkin Canonilla Backyard EOS ohjelman avulla, joten sinällään mikään ei siltä osin muuttunut, vain ohjelma ja kamera vaihtuivat toiseen.

Kamerakseni valitsin tarkoituksella OSC-värikameran koska tuolla aiemmin käytettynä hankkimallani ATIK 314L+ mono-kameralla en ole saanut kuin yhden luminenssisarjan otetuksi hevosenpääsumusta. Siihen kyllä löytyy myös kapeakaistasetti, mutta ei aikaa eikä kelejä sen käyttämiseen. No ehkä sitten joskus sitä aikaakin vielä löytyy ja pääsen kokeilemaan monokameralla kuvausta oikein tosissaan.

Nyt vain odottelen, että aika, keli ja jaksaminen kohtaisivat pimeän tähtitaivaan alla ja saisin ikuistetuksi kuvia syväntaivaan ihmeistä uudella ASI kamerallani.

Ohessa muutamia kuvia Kuusta ja ”muusta”

Kuunsirppi 18.03.2021

Puolikuu 22.03.2021

    
ASI294MC Pro + CPC1100XLT
ASI294MC Pro + Sky-Watcher 200/1000 HEQ5
    


  

                                 


    







Barnard 33 / Hevosenpääsumu ATIK 314L+







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti