Tervetuloa Käenpesän Observatorion astroblogiin.

Ajatuksenani on kerätä tänne kohdalleni osuneita tähtitieteeseen liittyneitä tapahtumia sekä tähtivalokuvia pienen kertomuksen saattamana.

Toivon, että nautit vierailustasi !






sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Menneen Kesän ja Syksyn Tapahtumia


13.09.2014

 
Kesä meni sitten jälleen menojaan, mutta hieno kesä se olikin, vaikka mitään mainittavaa tähtihavaintoihin tai tähtikuvaukseen liittyvää se ei minulle tuonutkaan tullessaan, jos ei nyt muutamia Auringonpilkkuhavaintoja kiikareiden välityksellä sellaisiksi sitten laskettaisi. Kameraa ei niitä havaitessa tullut ulkoilutettua laisinkaan. Omakotitalossamme on jo jonkun aikaa suoritettu mittavia perusparannusremontteja jotka jatkuivat tänäkin kesänä vieden kaiken liikenevän aikani kaikelta muulta.

Syksyn sitten koittaessa kelit jatkuivat yhä edelleen kauniina ja remonttikiireetkin hieman helpottivat, niinpä 13.09.2014 vietinkin kauniin syyspäivän Tampereen Ursan järjestämällä retkellä, joka suuntautui 1834 valmistuneeseen Helsingin Observatorioon.

Observatoriossa saimme tutustua oppaan välityksellä moniin hienoihin havaintolaitteisiin 1800 luvulta. Tampereen Ursan jäsenlehti Radiantista http://radiantti.blogspot.fi/ löytyy lisää kuvia ja mielenkiintoista kertomusta retkestämme TaUrsalaisen Maria Lahtisen kirjoittamana.


Helsingin Observatorion havaintotorni
Meridiaaniympyrä

Havaintotornin kaukoputki
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti