Tervetuloa Käenpesän Observatorion astroblogiin.

Ajatuksenani on kerätä tänne kohdalleni osuneita tähtitieteeseen liittyneitä tapahtumia sekä tähtivalokuvia pienen kertomuksen saattamana.

Toivon, että nautit vierailustasi !






sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Avaruustähtitieteen professori Esko Valtaojan luento Särkänniemessä 23.11.2014


Marraskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna olikin sitten toisenlaisen luennon vuoro kun Tähtitieteen professori Esko Valtaoja saapui Tampereen Särkänniemeen luennoimaan maailmankaikkeuden synnystä ja siitä mitä me siitä tiedämme ja ymmärrämme nykypäivänä. Esko Valtaojan ulkoinen habitus oli saanut "lievän" kolauksen kun hän oli joutunut luopumaan kuuluisasta parrastaan hyvän asian vuoksi nenäpäiväkeräyksen yhteydessä. Huumorimiehenä hän totesikin luennon aluksi, että parrallinen Esko tänne kyllä tilattiin, mutta parrattoman te nyt tälläkertaa saitte, eli pitäisikö teille nyt antaa sitten alennusta ;)
Parraton Esko Valtaoja
Särkänniemen planetaario oli ääriään myöten täynnä maailmankaikkeudesta kiinnostuneita.

Esko osasi kertoa ymmärrettävällä tavalla kuulijakunnalleen kuinka kaikki todennäköisesti on saanut alkunsa ja kuinka me täällä linnunradan laidalla olemme vain pienen pieni tomujyvänen koko maailmankaikkeudessa. Hän kertoi myös kaiken perustuvan matematiikkaan ja olemassa oleviin luonnonlakeihin. Yleinen suhteellisuusteoria, gravitaatioaallot sekä avaruuden kaareutuminen hiljensivät salin kuuntelemaan tarkkaavaisena Tähtitieteen professorin puhetta.
Luento oli erittäin mielenkiintoinen ja se valotti lisää monia, monia asioita joiden parissa tähtitieteilijät parhaillaankin työskentelevät.

Tähtitieteen Professori Esko Valtaoja keskustelee Tampereen Ursan puheenjohtaja Kari A. Kuuren kanssa maailmankaikkeudesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti