Tervetuloa Käenpesän Observatorion astroblogiin.

Ajatuksenani on kerätä tänne kohdalleni osuneita tähtitieteeseen liittyneitä tapahtumia sekä tähtivalokuvia pienen kertomuksen saattamana.

Toivon, että nautit vierailustasi !






sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Tiedetoimittaja Jari Mäkinen Valkeakoskella 11.11.2014


 
 
Syksyn pimeyden saapuessa Valkeakoskelle, saapui myös tunnettu tiedetoimittaja Jari Mäkinen Valkeakosken rotariklubin kutsumana kertomaan matkasta avaruuteen, eli kuinka sinne mennään , mitä siellä tehdään ja kuinka siellä elellään, syödään, nukutaan yms. http://www.valkeakoskensanomat.fi/Ajankohta/1194939115489/artikkeli/avaruus+vei+miehen+mukanaan.html

Jari Mäkinen on alunperin kotoisin Valkeakoskelta, mutta asustelee nykyisin Ranskassa tehden töitä sieltä käsin, toimien mm. Tiedetuubi.fi verkkolehden päätoimittajana.

Valkeakoskelaisena tähtitieteen harrastajana minä tietenkin innostuin asiasta ja lähdin häntä kuuntelemaan läheiselle lukiolle. Aihe oli erittäin mielenkiintoinen ja Jari Mäkisen tapa kertoa aiheesta oli mukaansatempaavaa ja saatoin jopa kuvitella kuinka epämukavat olosuhteet Sojuz aluksen sisällä lähdön hetkellä todella on.

Jari kertoi myös ISS avaruusasemalla tehtävistä tutkimuksista ja kuinka esim. osteoporoositutkimus on mennyt eteenpäin juuri painottomuudessa tehtyjen tutkimusten ansiosta.
 
Jari Mäkinen kertoo tulevaisuuden avaruusaluksista
Erittäin mielenkiintoinen luento ja mikä parasta myös aivan ilmainen. Voisin kuunnella vaikka toisenkin kerran :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti