Tervetuloa Käenpesän Observatorion astroblogiin.

Ajatuksenani on kerätä tänne kohdalleni osuneita tähtitieteeseen liittyneitä tapahtumia sekä tähtivalokuvia pienen kertomuksen saattamana.

Toivon, että nautit vierailustasi !






maanantai 23. huhtikuuta 2012

Auringonpilkkuja 22.04.2012


Auringossa on ollut viimepäivinä lukuisia voimakkaita purkauksia joista minäkin olen päässyt tietoisuuteen internetissä toimivan ”CalSky”  (www.calsky.com) hälytyssivuston ansiosta. Ennustukset ovat lupailleet myös revontulia mutta niitä en ole valitettavasti kyllä päässyt havaitsemaan. Purkausten ansiosta Auringon pinnalle on ilmestynyt useita auringonpilkkuryhmiä, joita sitten päätin ikuistaa digitaalisen ”filmin” syövereihin.
Tällä kertaa kuvausputkeksi valitsin vanhan kunnon SkyWatcher 200/1000 HEQ5 putkeni, sillä siihen minulta löytyy kokoaukon peittävä aurinkosuodin.
Canon EOS 450D kameran piirtämistä kokoaurinkokuvista saattoi havaita pilkkuryhmien olevan laajoja ja niitä oli selvästi havaittavissa viisi erillistä ryhmää. Kuvattuani riittävästi Canonilla vaihdoin kameraksi vielä Imaging Source  DBK 21AU04.AS kameran, jolla sain kuvaan suuremman suurennoksen lisäksi enemmän yksityiskohtia.
Keväinen Aurinko lämmitti lähes kesäisesti kun peitin itseni ja läppärini mustan viltin alle, nähdäkseni läppärin näytöltä, valolta suojassa, että kameran tarkennus ja säädöt olisivat kohdallaan. Auringon kuvaaminen on siitä miellyttävää puuhastelua, että sen voi tehdä päivänvalossa ja lämpötilakin on yleensä aivan toista luokkaa kuin keskitalvella yösydännä, pakkasen paukkuessa nurkissa ja nipistellessä varpaita  J.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti