Tervetuloa Käenpesän Observatorion astroblogiin.

Ajatuksenani on kerätä tänne kohdalleni osuneita tähtitieteeseen liittyneitä tapahtumia sekä tähtivalokuvia pienen kertomuksen saattamana.

Toivon, että nautit vierailustasi !






sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Venus, Jupiter ja Kuu 26.2 - 25.3.2012

Pitkin kuluvaa kevättä on päässyt nautiskelemaan Venuksen ja Jupiterin läheisestä esiintymisestä pimenevän läntisen taivaan osuudella. Myös Kuu on osallistunut aika-ajoin ”leikkiin”mukaan. Lähimmillään Venus ja Jupiter oli 14.3.2012 jolloin niiden etäisyys toisistaan oli vain 3 astetta. Kuun läpimittoina se vastaisi kuutta Kuun läpimittaa eli näkymältään hyvin lähellä täältä maasta katsoen. Pari kertaa myös Kuuta on päässyt ihastelemaan samalla kertaa Venuksen ja Jupiterin kanssa. Tuolloin on voinut vain todeta, että ”kolme kohdetta kerralla, kaikki on taivaan kannella” J
Venusta ja Jupiteria olen kuvannut myös Celestron CPC 1100 kaukoputkeni läpi. Venuksen kuvasta 6.3.2012 selviää hyvin sen silloinen vaihe ja samaan aikaan kuvatusta Jupiterista erottaa vielä hyvin sen pilvivyöhykkeet vaikka Jupiter ei enää loistakaan samoin kuin aiemmassa 23.10.2011 otetussa kuvassa, jolloin se oli lähellä oppositiovaihettaan.
Kameroina Canon EOS 450D sekä Imaging Source DBK21 AU04.AS.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti