Tervetuloa Käenpesän Observatorion astroblogiin.

Ajatuksenani on kerätä tänne kohdalleni osuneita tähtitieteeseen liittyneitä tapahtumia sekä tähtivalokuvia pienen kertomuksen saattamana.

Toivon, että nautit vierailustasi !


torstai 3. maaliskuuta 2022

NGC 2244 Rosette-sumu 28.2.2022

 

Rosette-sumu NGC 2244

Näin kevään korvalla kelit ovat vihdoinkin olleet paranemaan päin ja mikäpäs sen mukavampaa pitkän, pitkän talven ja kylmien lumisten päivien jälkeen.

Lisäksi talviloma alkoi juuri ja sen kunniaksi minäkin työnsin putkeni pihalle ”tuulettumaan” pitkästä aikaa vallan kameran kera.

Kohteeksi valikoitui tällä kertaa Yksisarvisen tähdistössä sijaitseva Rosette-sumu, sen ollessa sopivalla korkeudella (n. 30 astetta) kuvauspaikkani suhteen. Kuten aiemmin olen maininnut, pihastamme ei ole enää mahdollista kuvata kuin korkeudeltaan n. 20 asteen ylittäviä kohteita ja niitäkin rajallisesti, puiden ja katuvalojen haitatessa todella paljon, mutta nyt siis Rosette valikoitui korkeutensa johdosta kohteekseni ja lisäksi se mahtui vielä kohtuudella kuvauskombinaationi kennolle.

Kuvauskalustona käytin siis jo tutuksi tullutta ”parivaljakkoa” eli ZWO ASI 294MC Pro kameraa ja 80/520 Quadruplet-putkeani. CPC:n jalusta sai käskyjä PHD2 ohjelmasta ja itse vain ihmettelin maailman ”mahotonta meininkiä”.

Valotusta oheisessa kuvassa on 71min. (2 x 60 s. + 8 x 180 s. + 9 x 300 s.)  gain 120 ja kenno -20. Flätit, darkit ja biasit on vähennetty. Kuvankäsittely PixInsight ja Photoshop.

Mikä mainiointa. Kaukoputken kuljetuskärry toimii juuri kuten sen pitääkin 😊


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti