Tervetuloa Käenpesän Observatorion astroblogiin.

Ajatuksenani on kerätä tänne kohdalleni osuneita tähtitieteeseen liittyneitä tapahtumia sekä tähtivalokuvia pienen kertomuksen saattamana.

Toivon, että nautit vierailustasi !






perjantai 30. marraskuuta 2012

Kalustokuvia vuosien varrelta












Sankan lumisateen ympäröidessä Valkeakoskea, innostuin minäkin laittamaan tänne blogiini hieman kuvia kalustostani, joilla olen näitä kuviani ottanut.
Ensimmäisen kuvani Kuusta otin Tasco-merkkisen kaukoputken ja Canon Powershot A40 digipokkarin kanssa omatekoisen okulaarin läpi. Kaksinenhan tuo kuva ei tokikaan ollut mutta antoi se potkun tähän harrastukseen ja mikä parasta, päivääkään en ole katunut vaikka kaikkeen tähän on uponnut jo sievoinen summa niin "mummorahaa" kuin eurojakin.
Oheisissa kuvissa on myös Sky-Watcher 200/1000 Tascon kera, Golfkärry Newtonin kuljetuskärrynä, sekä tietenkin Celestron CPC 1100 XLT eri tilanteissa mm. Kuu ja Jupiter kohteinaan.
Celestronia tuli kuvattua myös sisätiloissa, kun tässä yhden kerran oli ihan pakko päästä välillä "hiplailemaan" noin niinkuin "kuivaharjoittelu" mielessä :) Alan harrastajat varmaankin ymmärtävät tuon kyseisen tuskan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti